maanantai 22. kesäkuuta 2009

Namn

Muutama on kirjoittanut lastensa nimistä. Päätimpä minäkin raottaa meidän lasten nimiä ja niiden syntyä. Olemme kaksikielinen perhe, joten jokaisen nimen kohdalla tärkein valintakriteeri on ollut, että nimi istuu kumpaankin kieleen ja lausutaankin vielä samalla tavalla, sekä suomeksi että ruotsiksi. Sukunimemme on myös ruotsinkielinen, joten senkin kanssa nimen piti sopia. Kovinkaan pitkiä nimiä en ole halunnut lapsille etunimiksi myöskään.


Isosisko on Viivi Sofia Alexandra. Etukäteen ei mitään nimeä oltu mietitty. Syntyessään vauva vain näytti täysin Viiviltä. Mummo alkoi tyttöä kutsua sillä nimellä ja ei sitä enää sitten vaihdettukkaan voitu. Toinen nimi tulee mummoltani ja kolmas nimi oli äidin mielestä vain Kaunis! Juuri tytön syntymän jälkeen tosin tuli kauhea Viivi-buumi, vaikka tarkoituksemme oli nimenvalinnassa ettei samannimisiä olisi luokallakin aina vähintään 3.


Veli taas on Niklas Matti Alexander. Raskausajan olin täysin sitä mieltä, että pojasta (tiesimme vauvan pojaksi) tulee Alex. Jostain sitten vain mieli muuttuikin ja nimi vaihtuikin Niklakseksi. Niklas on myös isin toinen nimi. Niklaksen toinen nimi tuleekin sitten taas vaariltani. Kolmas nimi tulee isosiskon kolmannesta nimestä. Tässä vaiheessa olimme päättäneet, että meidän on perhe oli nyt tässä.


Pikkusisko on Ellen Helena Isabella. Olen aina tykännyt Ellen nimestä ja nyt tuntui olevan viimeinen tilaisuus sen käyttöön. Mies ei nimestä pitänyt yhtä paljon kuin minä, mutta taipui lopulta tahtooni. Toinen vaihtoehtoni oli Lili, mutta siitä mieheni ei pitänyt senkään vertaa. Helena tulee mummoltani sekä mieheni äidiltä. Isabella oli taas vain todella kaunis nimi ja hyvin samankaltainen kuin Alexandra.

Jos meille tulisi lisää lapsia tulisi pojasta varmaankin se Alex tai Emil ja tytöstä.... hmmm... Se onkin vaikeampi. Tykkään Fia, Ida ja Lili nimistä ainakin. Jos isosiskon toinen nimi ei olisi Sofia, tytöstä tulisi varmuudella Sofia.3 kommenttia:

  1. Nätisti yhteen sopivat kaikkien kolme nimeä. Ja mukavaa, kun nimet tulevat suvusta. Meillä tosiaan ei ole mitään suvun nimiä käytössä, ja nuo Alexandra/-der nimet ovat tosin ihanat. Ihan ovat nimensä näköisiä lapsia, pienin on musta ihan Helenan näköinen jostain syystä.

    VastaaPoista
  2. Pienin näyttää hiustenleikkuunsa jälkeen minusta ihan Kertulta tai Kerttulilta...

    VastaaPoista
  3. Kauniita nimiä teilläkin, lasten näköisiä. :)

    VastaaPoista